Wellbeing with Kinesiology
Kine....What? readhere what kinesiology is
01
Wat het is
Kinesiologie is 'leer van de beweging'. Het is een complementaire (aanvullende) geneeswijze waarbij het zelfhelend vermogen centraal staat. We integreren principes uit acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Spiertesten zijn het bekendste onderdeel uit het vakgebied.
De basis van kinesiologie omvat:
​
1. Structuur: anatomie van het menselijk lichaam zoals botten, spieren, organen enz.
​
2. Fysiologie: stofwisselings,- en energieprocessen. Lichaamseigen chemische processen m.b.t. voeding, ademhaling en spijsvertering.
​
3. Psyche: mentaal-emotionele processen.
02
Spiertest
De spiertest is het instrument van de kinesioloog. Het innerlijk geeft via de spiertest de kinesioloog informatie.
Met spiertesten wordt het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel ( regelt de onbewuste processen in je lichaam) aangegesproken.
De kinesioloog 'vertaalt' het verhaal hetgeen het lichaam via de spiertest vertelt. Ik voer de spiertesten uit door een zachte druk uit te oefenen op verschillende spieren, hierdoor wordt informatie zichtbaar
03
Zelfhelend vermogen
Binnen de kinesiologie gaat men er vanuit dat het lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Oorzaken als stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding of slechte voedingsgewoonten kunnen ervoor zorgen dat de energiehuishouding uit balans raakt. Een lichaam verbruikt dan meer energie dan het kan aanvullen. Dat kan leiden tot allerlei klachten.
04
Driehoek van gezondheid
Ik werk vanuit het integraal gezondheidsmodel:
-
structuur, ( spieren, botten, pezen, banden)
-
fysiologie ( stofwisseling, spijsvertering) en
-
psyche ( gedachten en emoties).
Alle zijden van deze driehoek zijn met elkaar verbonden. Bijvoorbeeld, een lage rugpijn kan bijvoorbeeld voortkomen uit een slecht werkende darm. En emotionele spanningen kunnen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn veroorzaken.
05
Voor wie en welke klachten?
Kinesiologie is geschikt voor elke leeftijd. Ik streef ernaar dat je beter in je vel komt te zitten, zodat jij je kunt ontwikkelen en je doelen kan halen. Je kunt kinesiologie preventief inzetten om gezond te blijven of curatief om weer gezond te worden.
Met kinesiologie kan je fysieke en emotionele klachten aanpakken bij zowel kinderen als volwassenen. Eventueel aanvullend op andere therapieën.
Je kan denken aan:
-
vermoeidheid
-
hoofdpijn
-
leerproblemen
-
angsten
-
stress (burn-out)
-
slapeloosheid
-
darmklachten
-
laag zelfbeeld
-
faalangst
-
trauma
-
algehele pijnklachten
-
concentratieproblemen
-
allergieën
-
verslavingen
-
ADHD/ADD
-
dyslexie
Dit is slechts een greep uit de klachten die behandeld kunnen worden. 
Staat jouw klacht er niet tussen? Neem contact op zodat we dit kunnen bespreken.
06
Aanvullend op reguliere behandelingen
Kinesiologie is een aanvulling op reguliere behandelingen. Het is dus geen medisch beroep en er worden geen medische behandelingen uitgevoerd en medicijnen voorgeschreven.